Sabtu, 21 Februari 2009

Tiga budak hitam

Salam
Tiga budak hitam tinggal di padang pasir,mereka sahabat baik,mereka ini mempunyai matlamat ingin mengubah hidup yang susah di Padang pasir lalu ingin mengembara ke negara yang maju untuk mencari kemewahan hidup.

Dalam perjalanan di Padang pasir seorang budak hitam ini tersepak satu botol kecil yang kosong tapi bertutup.Lalu dia membukanya...... keluarlah satu kempulan asap yang terbentuk dan megeluarkan suara,Aku lah Jin,aku bersedia membantu kalian kerna kalian telah membantu keluarkan ku dari botol ni,

Terkejut beruk 3 budak hitam ini,lalu salah seorang budak hitam ini berkata,betul kah kamu ni Jin yang boleh membantu kami,

Ya! tapi degan syarat hanya seorang satu permintaan..

1.salah seorang budak hitam menyata hasratnya,Jin aku ni dah lam hitam,aku nak jadi putih supaya bila aku sampai ke bandar nanti orng tak pandang lekeh kat aku,

Jin Jawab,ala hai senang je,lalu menhembus fooh! bertukar warna kulitnya putih......

2.Yang kedua budak htam ni tak sabar kerna terkejut kawan nya jadi putih,lalu meminta...Jin aku nak kamu jadi aku lebih putih dari kawan aku ni,

Jin jawab boleh....fooh! maka bertukar kulit mamat tu jadi putih,lagi putih...

bukan main seronok 2 budak hitam tu dah jadi putih.....

3.Seorang lagi tengok kekawannya tak sedar diri lalu minta pada Jin,aku punya permintaan yang sangat hebat,aku nak kamu hitam kan kawan ku ni semula....
Boleh!... jawab Jin fooh magic! maka hitam semula 2 org kawan nya.......
moral of the story jangan hidup dengki(PhD)apa yang ada pada orang lain, lebih lebih lagi sahabat kita,.......

Tapi sahabat 6 baju hitam ni alahamdullilah bagus,semoga Allah yang membalas jasa pergorbanan mereka,begitu juga sahabat aku di laguna merbuk pun baguih,tak kira dimana saja berada tetap Ingat kan Allah.

Ahad, 15 Februari 2009

Jumpa kawan lama

Salam khidmat,

Semalam aku pi ke Juru Nak kena Nasi Kandaq Nasmir,tup tup kat atas(Hotel Nasmir) ada buat Program Hpa.Aku pi pi tinjau lalu jumpa kawan lama dah 10tahun lebih tak jumpa



Kawan aku yang tengah nama Nurul yang disebelahnya pengerak HPA di Penang.syabas berjuang demi usahawan muslimah sejati.

dEPA SIAP POSING,

Ini pula abg matspot nama sebenarnya Ust Sabri pakar bekam dan satu ketika dulu staff HPA,sekarang full time pengerak HPA yang mempunyai income 5angka,di sebelah nya pula Pak Agus yang banyak membantu aku teknik merawat dalam HPA dan sempat juga menjual buku Tn Haji yang terbaru tajuk Perubatan Jawi-Teknik Diagnosis & Rawatan.Harga 18.00 dapat kan melalui aku,BUKAN HARGA BUKU DI KAJI TAPI NILAI ILMU DIDALAMNYA MENJADI INTIPATI.



Sabtu, 14 Februari 2009

Hidup kena beriadah




Hari nie sukan di sekolah wife aku,anakku aiman masuk pertunjukkan wushu.dalam duk rakam aksi full memory lak




video



Lama tak pergi tengok sukan sekolah, seronok juga tengok gelagat depa,abang zam dgn matspot,paklong ada pi tengok tak sukan anak-anak? aku release tension...


Sukan salah satu riadah,bagi mengeluarkan peluh yang banyak toksid,nak tahu senang,kalu berpeluh lepas tu gatal sah anda ada banyak toksid,cepat le makan d det,EQ minda/EC dan kopi radix...tapi minggu nie takda game bola pulak,ape le promoter tak atur game.Team Laguna FC hebat dan bermaruah walaupun kena belasah 6-1.

haram umat islam meraikan hari Valentime day

Ya Salam

Allah memberi aku luang utk berjemaah di Masjid Guar Cempedak,Tak ingat aku org duk sambut Valentime Day.Khatib sempat juga memperingati kenapa umat Islam tidak menyambutnya.Valentime diambil dr nama seorg paderi Kristian,dia telah merancang menjatuhkan kerajaan Islam di Rome bersama kekasihnya.Tapi beliau dibunuh oleh org Islam akan tetapi kekasihnya bangkit menuntut bela atas kematian kekasihnya dan berjaya meruntuh sebuah kerajaan Islam.Maka hari ini beliau mengingati kekasihnya itu,dan kita yang tidak tahu telah menjadi tren/ikutan di Malaysia...diradio,artis pun follow...kaji la

di masjid ni aku solat jumaat yang boleh memuatkan 1000 jemaah.Hidup Islam dihatiku

Khamis, 12 Februari 2009

Timbulkan kesedaran penggunaan produk Halal

Ya Salam,
Jam 12 tengahari aku bersama Ust.Zahir & Abg Zad berada di Sek.Men Taman Ria Jaya,bagi memberi ceramah kesedaran Produk halal satu tuntutan.Pengisian hampir 2 jam,walaupun semua cikgu kepenatan dgn tugasan raptai sukan,tapi suntikan ilmu dgn penyampaian secara slide dapat menceria kan suasana dan tersentuh hati guru-guru.
Ulasan Cikgu Suhaimi yang berasal dr Muar selaku Pengerusi Majlis, penyampaian cukup tersentuh malah slot yang dipaparkan begitu teruja.Atas kesedaran beliau mencadangkan Koperasi sekolah menjual barangan HPA supaya pelajar & guru disekolah ini dpt menggunakannya.
InsyaAllah dgn kerjasama yang ikhlas ini,jika Allah memudahkan urusan apa yang dirancangkan maka stokis akan beroperasi di Sekolah ini.
Tapi sayang aku tak sempat merakamkan gambar sewaktu program ini berlangsung.Jutaan Terima Kasih juga Pada Pengetua Sekolah En Saad Bin Mat Isa yang membantu aku untuk membenarkan program ini diadakan, malah beliau merancangkan program ini perlu di sampaikan atau diserapkan juga kepada Pelajar utuk memberi kesedaran yang mendalam.
InsyaAllah ada sambungan...

Isnin, 9 Februari 2009

Minyak But But(MBB) patut disimpan?

Salam hormat;


Pada para sahabat di luar sana saya, ingin berkongsi kehebatan minyak but-but(MBB),yang mana Allah memberi hidayah & kesempurnaan pada MBB utk kita amalkan patut/wajib disimpan pada setiap keluarga.


1.Masaalah cirit birit,ibu&adik saya mengalaminya lalu saya suruh minum MBB satu sudu kecil besama air suam,alhamdulillah dgn izin Allah lepas satu jam kembali pulih.


2.Anak saya luka besar dikepala maklum le nak jadi Lenggong Man,terbelah di dahi,Ya Allah tengok ngeri jugak,darah tak berhenti keluar,wife aku ambik MBB ini sapu,dgn izin Allah darah berhenti,kena jahit 3 jarum... itu aku pi Hospital le jahit, jgn le taksub sangat


lepas jahit mampu lagi tersenyum.


Banyak lagi kebaikan atau kelebihan MBB dan yang terbaru produk KRIM BUT BUT.


Utk Pak Long Emran di Langkawi sebelum naik feri nk balik laguna sapu minyak But But ni dari pusat sampai ke lutut.lumuk betoi-betoi kat pinggang sekali.doa pd Allah spy jadi lelaki sejati...tengok......le nanti.Zamri,Renjer dan Sukri kastam tlg tengok Pak Long Emran sihat

Gempur semangat Ahli yang mandum

8hbfeb selesai PBC ditempat baru Di SP Inn,lokasi menarik,selesa dan elegent.Semoga dgn khusus ini ahli yang mandum dapat berjuang dgn lebih cemerlang & Ikhlas.Semasa LDK sempat aku mengenali sahabat(peserta khusus) ini lebih rapat,average baru menjadi ahli sebulan.

Adik abang turut membantu program PBC ini,terima kasih Pd PJS Razak,Zaidi;PJ Othman,Din,Alias,Kamal,PJS abg matspot,faizal dan ramai lg,Khidmat ikhlas amat dihargai

Tidak mengira pangkat atau baru -lama menjadi ahli tetap seiringan berjuang untuk ukhwah di dalam HPA

Para FC tetap siap sedia membantu dgn penyertaan peserta kali ini 118 org.Sahabat kita ini sanggup berdiri kerana kekurangan tempat duduk.
Kepada sahabat di luar sana yang belum masuk ahli HPA dan belum mengikuti khusus PBC jgn lah malu utk myertainya kerna perserta kali ini terdiri seorg jutawan,pengarah syarikat,doktor dan Ulamak.Laburlah 180 ringgit untuk mengenali dan memahami perjuangan HPA.